Η Ομάδα Γυναικών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ προτρέπουν σε βοήθεια προς τους πληγέντες

Καλώντας σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πληγέντες, η ομάδα γυναικών Σπάρτης μαζί με το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας καλούν τα μέλη και τους φίλους να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα εμφιαλωμένο νερό, πάνες, σερβιέτες, μωρομάντιλα. Η συγκέντρωση γίνεται στα γραφεία του σωματείου συνταξιούχων (Ευαγγελιστρίας 46 – απέναντι από το ΚΕΠ δήμου Σπάρτης), από τις 9.00′ έως 12.00′ και από τις 18.00′ έως 21.00′ (τηλέφωνο σωματείου 6944756696).

Ακόμη, όποιος μπορεί να δώσει αίμα καλείται να πάει στο νοσοκομείο για την άμεση στήριξη των τραυματιών.

Η Ομάδα Γυναικών για τις φονικές πυρκαγιές

“Η ομάδα γυναικών Σπάρτης, μέλος της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στο μέλος μας Εύα Νικολοπούλου για τον τραγικό θάνατο της μητέρας της, Μαυρίδου Βασιλείας, η οποία είναι μία από τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, καθώς και σ’ όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις πύρινες φλόγες.

Συμπαραστεκόμαστε στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Η αυτοθυσία και η ανιδιοτέλεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανδρών και γυναικών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όσων εθελοντικά συνέβαλαν στην πυρόσβεση και στη διάσωση των εγκλωβισμένων ανθρώπων, δεν μπορεί να κρύψει τις δραματικές ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία και στη δασοπυρόσβεση.

Ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων, ιδιαίτερα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη σίτιση, τη στέγαση, τις πρώτες ανάγκες των εκατοντάδων οικογενειών που έχουν πληγεί.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στους πληγέντες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών”.