Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

sxoleio

Στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης καλεί τους γονείς και εκπαιδευτικούς η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας). Τα αιτήματα που προβάλλει:

– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, ελλήνων και μεταναστών.

– Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

– Είκοσι μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27άρια και 30άρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

– Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κλπ.

– Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών – φοιτητών με τα ΜΜΜ.

– Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών.

– Παροχή ενός γεύματος σε όλους τους μαθητές από το κράτος.

Ειδικά για την προσχολική αγωγή, η ΟΓΕ απαιτεί:

– Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.

– Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. – Να σταματήσουν οι εκβιασμοί από τις δημοτικές αρχές σε όσους γονείς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο κόστος των τροφείων.

– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5ημερο, 30ωρο.

– Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που ν’ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.

– Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

“Για σένα νέα μητέρα υπάρχει ένας σύλλογος ή ομάδα της ΟΓΕ στη γειτονιά σου που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Έλα να μας γνωρίσεις και να αγωνιστούμε μαζί!”, προτρέπει η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης (e-mail επικοινωνίας: ogspartis@gmail.com).