Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας εξέδωσε η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, καλώντας τις γυναίκες αγρότισσες να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, να σταθούν απέναντι από τη νέα ΚΑΠ και τα μνημόνια. Ολόκληρο το ψήφισμα:

“Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, γιατί είναι αγώνας για την επιβίωση.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.
Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις γυναίκες του χωριού -αγρότισσες, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες ή άνεργες-, αφού αυτές είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής – αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Γυναίκα αγρότισσα,
Αγωνίσου ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενάντια στη νέα ΚΑΠ και τα μνημόνια διαρκείας, που σκοπό έχουν τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών.

Αγωνίσου ενάντια στο σκληρό κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ”.