Η ομιλία Δαβάκη στη συζήτηση για προανακριτική στον Παπαντωνίου (vid)

Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα προβεί σε προκαταρκτική εξέταση έξι δικογραφιών που αφορούν στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης ξεκαθάρισε ότι “η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τη σύσταση της ειδικής επιτροπής, ρίχνοντας άπλετο φως στον τρόπο με το οποίον ο κ. Παπαντωνίου διαχειρίστηκε κατά τη θητεία του κρίσιμους φακέλους εξοπλιστικών προγραμμάτων”. “Είναι αναγκαίο η βουλή να διερευνήσει με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τις δικογραφίες που έχουν τεθεί υπόψη της” πρόσθεσε.

Παράλληλα προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η θετική ψήφος του κόμματός του συνοδεύεται από την αμετάκλητη δέσμευσή της για αυστηρή τήρηση των κανόνων και προστασία της ομαλής λειτουργίας της ειδικής επιτροπής, τονίζοντας ότι “η ΝΔ δε θα επιτρέψει τη μετατροπή αυτής της εξαιρετικά σημαντικής για τη διαφάνεια και το κύρος των ενόπλων δυνάμεων διαδικασίας σε ένα εργαλείο επίλυσης των πολιτικών αδιεξόδων της κυβέρνησης”.