Η ομιλία Δαβάκη στον προϋπολογισμό (video)

Davakis

Davakis

Η ανυπαρξία σχεδίου και η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής στόχευσης είναι τα χαρακτηριστικά του φετινού προϋπολογισμού”, ανέφερε σήμερα στη βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης.

“Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, γεγονός που είχαμε επιτύχει με θυσίες στους προηγούμενους. Στις σελίδες του δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα, καμία προοπτική”, υποστήριξε ακόμη, καλώντας στη συνέχεια την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης ζήτησε να έρθει επιτέλους για κύρωση στη βουλή η αλλαγή της σύμβασης του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, “η οποία περιέργως έχει σταματήσει στο γραφείο του υπουργού κ. Σπίρτζη”.

Τέλος, ο λάκωνας βουλευτής έκανε αναφορά και στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που σημαίνει μείωση στα καύσιμα, τα εφόδια και το ρουχισμό. Στη συνέχεια κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι κάνει μόνον μεγαλόπνοες εξαγγελίες, ανακοινώσεις και υποσχέσεις προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, “όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε εμπράκτως στην αποκατάσταση του 50% των περικοπών στα εν ενεργεία στελέχη και τους συνταξιούχους στρατιωτικούς”. Διερωτήθηκε μάλιστα πότε θα αποδοθεί το υπόλοιπο 50% που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους στρατιωτικούς, όπως έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά κάτι τέτοιο δεν εγγράφεται πουθενά στον προϋπολογισμό.

Το βίντεο της ομιλίας: