Η ομιλία Δαβάκη στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Davakis

Davakis Thanasis

Πληθώρα λόγων και επικίνδυνων δηλώσεων για την πορεία της χώρας κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα στη βουλή ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου των προαπαιτουμένων.

Ο κ. Δαβάκης ανέφερε χαρακτηριστικά το ουσιαστικό “πάγωμα” του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, το οποίο είχε κατά την περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο 65.000 υπαγωγές, έναντι 527 της περιόδου που ακολούθησε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παράλληλα ο λάκωνας βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για “πάγωμα” του ΕΣΠΑ, των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην περίπτωση των “βαλτωμένων” μεγάλων οδικών έργων, μην παραλείποντας να σημειώσει και την περίπτωση του άξονα Λεύκτρου – Σπάρτης.

Από την ομιλία του δεν έλειψε και ο σχολιασμός των δηλώσεων Φίλη περί ποντίων, αλλά και η επισήμανση περί αντικρουόμενων απόψεων πολλών κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε και σε άλλα δύο σημαντικά ζητήματα, όπως η φορολόγηση των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων ζυθοποιίας, καθώς και η κατάργηση του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, αφού εκτιμά πως ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας της υπερφορολόγησης και του υψηλού κόστους παραγωγής βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Δείτε το σχετικό video: