ΣΥΡΙΖΑ: Η παιδεία στο επίκεντρο του 1ου Φεστιβάλ Νέων

Festival Neolaias SYRIZA

Festival Neolaias SYRIZA

Το 1ο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου στο πάρκο ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Σπάρτης, αλλά και συλλογή σχολικών ειδών στο πλαίσιο της καμπάνιας “Παιδεία για όλους”.

“Η παιδεία στο στόχαστρο: Οι ανάγκες και τα όνειρά μας πάνω από τα κέρδη τους” ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης που αναπτύχθηκε, με ομιλητές τον καθηγητή του ΤΕΙ Πειραιά κ. Δημοσθένη Παπασταμόπουλο και τον κ. Γιάννη Θηβαίο από το ΚΣ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρθηκε, σε μία περίοδο που οι γονείς υποφέρουν οικονομικά, “οι μαθητές μπαίνουν σε μία διαδικασία εξετάσεων ήδη από την α΄ λυκείου, σε ένα σχολείο με χαρακτηριστικά ενός στείρου εκπαιδευτηρίου και τίποτε άλλο, που θέτει την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ως εισαγωγή σε ένα στενό επιστημονικό αντικείμενο που δεν διαπλάθει ευρύτερα τους φοιτήσαντες, ώστε να προκύψουν εργαζόμενοι με ευρύ φάσμα γνώσεων”. Κατά τις τοποθετήσεις υποστηρίχθηκε ακόμη πως “η φιλελεύθερη πολιτική σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, αντί να μειώσει, πολλαπλασίασε τις ανάγκες των φοιτητών για σίτιση, στέγαση και μετακίνηση” και πως πρόκειται για “μία πολιτική με μοναδικό γνώμονα τις δαπάνες, χωρίς να μπαίνουν στο πεδίο συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές”.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον 93χρονο αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Ισίδωρο Κ. Ροζάκη, την οποία παρέλαβε για λογαριασμό του ο γιος του, αφού ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προβλήματος υγείας.

Το φεστιβάλ έκλεισαν μελωδικά οι “Propabanda” από το Γύθειο και οι “Kazoor” από τη Σπάρτη.

Festival Neolaias SYRIZA (1)Festival Neolaias SYRIZA (2)Festival Neolaias SYRIZA (3)Festival Neolaias SYRIZA (4)Festival Neolaias SYRIZA (6)Festival Neolaias SYRIZA (7)Festival Neolaias SYRIZA (9)Festival Neolaias SYRIZA (10)Festival Neolaias SYRIZA (11)Festival Neolaias SYRIZA (12)Festival Neolaias SYRIZA (13)Festival Neolaias SYRIZA (14)Festival Neolaias SYRIZA (15)Festival Neolaias SYRIZA (16)Festival Neolaias SYRIZA (17)Festival Neolaias SYRIZA (18)Festival Neolaias SYRIZA (19)Festival Neolaias SYRIZA (20)