Η παράταξη Δέδε απαντά στον περιφερειάρχη: “Πολιτικός γυρολόγος ο Τατούλης…”

Dedes - Poulokefalos

Dedes - Poulokefalos

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η “Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία” απευθυνόμενη στον περιφερειάρχη. Τον κατηγορεί για έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς και πολιτικό καιροσκοπισμό, απαντώντας έτσι στις δηλώσεις του σχετικά με την παραίτηση του Γιώργου Δέδε. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά. Οι ανοίκειες συμπεριφορές της πλειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο ξανά στην «ημερήσια διάταξη», ξανά η υποβάθμιση, ξανά ο ευτελισμός των δημοκρατικών διαδικασιών.

Το θέαμα αρκεί από μόνο του για να καταδείξει ότι η εκφορά του πολιτικού λόγου και ο δημοκρατικός διάλογος είναι «ψιλά γράμματα» για κάποιους, οι οποίοι θεσμικά θα έπρεπε να είναι οι θεματοφύλακες αυτών των αρχών.

Το θέατρο του παραλόγου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται πως παίζεται και με τους μεταμφιεσμένους «ψιττακούς» της πλειοψηφίας, που παραμένουν φωνασκούντες πεισματικά στον κόσμο τους και αναπαράγουν μια αρνητική εικόνα, γνώριμη πλέον στη συνείδηση των συμπολιτών μας.

Η αναφορά του κ. περιφερειάρχη για εξαπάτηση των πελοποννησίων από τον επικεφαλής της παράταξης μας μόνον θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. H «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» παραμένει σταθερή στις αρχές της και κοντά στα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Είναι τιμητικό για την παράταξή μας, κ. Τατούλη, η συμμετοχή του Γιώργου Δέδε σε κυβερνητική θέση. Αυτό μόνον οι κομπλεξικοί δεν το αναγνωρίζουν.

Η ανάπτυξη του τόπου μας θα μπορέσει να υπηρετηθεί καλύτερα από τη συγκεκριμένη θέση και αυτό μόνον ο κ. Τατούλης αδυνατεί να το διακρίνει.

Ο μόνος που δεν πρέπει να μιλάει για πολιτικές μεταμορφώσεις είναι ο κ. Τατούλης, ο οποίος, στην «ομόσημη του ανέμου» πολιτική του διαδρομή, έχει διατρέξει όλο το φάσμα του πολιτικού μας συστήματος και σήμερα βιώνει τις συνέπειες της μοναξιάς του.

Είναι και παραμένει ο πολιτικός γυρολόγος που περιδιαβαίνει τις πολιτικές «αυλές», εκλιπαρώντας για στήριξη όταν πλησιάζουν τα δύσκολα και είναι ο πλέον ακατάλληλος να δώσει μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Μπορεί να εξαπάτησε δύο φορές την κοινωνία της Πελοποννήσου με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις προεκλογικές φιοριτούρες, όμως στην πράξη διαψεύδεται πανηγυρικά από τα αδιέξοδα της ανύπαρκτης πολιτικής του και ψάχνει απεγνωσμένα για άλλοθι.

Σήμερα η Πελοπόννησος βιώνει τα πέτρινα χρόνια της, βυθισμένη σε ανίκανες νοοτροπίες που αδυνατούν να παραγάγουν έργο, που μαζί με την αδιαφάνεια, τη διαπλοκή και την έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας συμπληρώνουν το παζλ του αυτοδιοικητικού κατήφορου του β΄ βαθμού.

Και αυτό το γνωρίζουν πλέον καλά οι συμπολίτες μας.

Αφήνουμε τον κ. Τατούλη κλεισμένο στον «κλωβό» του, να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην καθημαγμένη κοινωνία μας και απλά του υπενθυμίζουμε ότι κατά διαστήματα εμείς οι «αγενείς» θα τον διακόπτουμε από τον ύπνο της πολιτικής του απραξίας”.