Η παρουσία της Σπάρτης στη “Philoxenia 2014”

Philoxenia 2014 (3)

Philoxenia 2014 (3)

Στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής και των συστηματικών προσπαθειών για ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, ο δήμος Σπάρτης έδωσε μετά από πολλά χρόνια δυναμικό “παρών” στην 30ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2014”, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου. Στη φετινή έκθεση έλαβαν μέρος 235 εκθέτες και 8.000 κλαδικοί επισκέπτες.

Η παρουσία του δήμου με δικό του περίπτερο είχε ως στόχο αφενός να δώσει ώθηση στον τουρισμό της περιοχής, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας όλα τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του, το φυσικό περιβάλλον και τα τοπικά προϊόντα, και αφετέρου να αναπτυχθούν σχέσεις και συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες, ξένους και έλληνες επαγγελματίες, επισκέπτες και δημοσιογράφους.

Το δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ.κ. Γεώργιος Δημητρόπουλος και Βασιλική Πολυζωγοπούλου.

Philoxenia 2014

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διενεμήθη έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό υλικό του δήμου και επιχειρήσεων της περιοχής, καθώς και δείγματα τοπικών προϊόντων, ενώ πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με σημαντικούς παράγοντες από τον χώρο του τουρισμού και ξένους εμπορικούς επισκέπτες του προγράμματος HostedBuyers, μέσα από το οποίο οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα για νέες πολυεπίπεδες συνεργασίες με προοπτική επαγγελματικών συμφωνιών.

Philoxenia 2014 (5)

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.300 επιχειρηματικά ραντεβού και πολύ περισσότερες μη προγραμματισμένες συναντήσεις, μεταξύ 82 προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φέτος σημειώθηκε αύξηση εμπορικών επισκεπτών στην έκθεση κατά 20%, κυρίως από βαλκανικές χώρες, αλλά και από Βραζιλία, Αμερική, Τουρκία, Ιταλία, Μάλτα, Ολλανδία, Ελβετία, Αγγλία, Μονακό, Ισραήλ, Γερμανία και Γαλλία.

Το περίπτερο του δήμου Σπάρτης πλαισίωσαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουριστικών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Ματούλα Μπελεγρή και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης. Από τον επιχειρηματικό κόσμο παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Βερνίκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάτσιος.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε επίσης κλήρωση στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον τυχερό να κερδίζει ένα τριήμερο δωρεάν διαμονής στη Σπάρτη.

Συνολική αποτίμηση της συμμετοχής του δήμου Σπάρτης στη “Pliloxenia 2014” θα γίνει σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, προκειμένου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Αλεξάκος να ενημερώσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο.