Η “Πελοπόννησος Πρώτα” για το αποτέλεσμα των εκλογών και το β΄ γύρο

Voudouris

Voudouris

Σε μαζική συμμετοχή στο β΄ γύρο των εκλογών καλεί τους πολίτες η παράταξη του Οδυσσέα Βουδούρη, εκτιμώντας πως η παράταξη Τατούλη έχει πτωτική πορεία:

“Ευχαριστούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου που με την ψήφο τους ανέδειξαν την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» ως τη δύναμη που καλείται να συνεχίσει τον αγώνα στο δεύτερο γύρο, για να ανατρέψει τα άνομα συμφέροντα και να φέρει την αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειάς μας. Η μάχη συνεχίζεται.

Στη διάρκεια του πρώτου γύρου, η παράταξή μας πέτυχε να απογυμνώσει το Σύστημα Τατούλη, που ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-Βενιζέλου, και να αποτρέψει την ελπίδα του απερχόμενου περιφερειάρχη να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Από μια αρχική δεξαμενή ψήφων, που αγγίζει το 83% (το άθροισμα του δικού του ποσοστού το 2010 και του ποσοστού της ΝΔ, που στις τωρινές εκλογές τον υποστηρίζει), ο κ. Τατούλης έχασε σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους!

Καλούμε τους πολίτες να ξεπεράσουν το «δόγμα του σοκ» που εφαρμόζεται ανελέητα στη χώρα μας, με συνέπεια σχεδόν ένας στους δυο να απέχουν από τις χθεσινές εκλογές. Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 25ης Μαΐου, για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Η «Πελοπόννησος Πρώτα», συνεπής στις δεσμεύσεις της και στην πολιτική της, θα συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές, οικολογικές δυνάμεις της Πελοποννήσου για να ανατρέψει το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ. Αυτό είναι πλέον εφικτό, διότι ο κ. Τατούλης έχει εισπράξει το «πλαφόν» των ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει και θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του, υπό το βάρος των ατασθαλιών του και της ακραίας μνημονικής πολιτικής που επιβάλλει στον τόπο μας.

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» συγκροτεί μια συμμαχία, κοινωνική και πατριωτική, για την αλλαγή, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας. Το διακύβευμα της αντιπαράθεσης στην Πελοπόννησο είναι πλέον ξεκάθαρο: ή ο κ. Φούχτελ ή η «Πελοπόννησος Πρώτα», ή με τη μνημονιακή πολιτική ή με την ελπίδα.

Στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε με γνώμονα το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας, της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Να μην λείψει κάνεις από αυτή την μάχη. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας”.