Η Πελοπόννησος στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών “Sial Paris 2014”

ekthesi

ekthesi

Στο Παρίσι ταξίδεψε η «Μυθική Πελοπόννησος», δίνοντας δυναμικά το «παρών» στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «Salon International de l’ Agroalimentaire», η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό πάρκο Paris Nord Villepente από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου, γιορτάζοντας φέτος την 50ή επέτειό της με πλήθος εκδηλώσεων και βραβεύσεις καινοτόμων προϊόντων. Η έκθεση Sial διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τροφίμων – ποτών παγκοσμίως, αφού προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών από όλον τον κόσμο. Φέτος, συμμετείχαν 6.300 εκθέτες από 105 χώρες, χιλιάδες επαγγελματίες στα θέματα διατροφής από 200 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τις 150.000.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ποιοτικών πελοποννησιακών προϊόντων, φιλοξένησε σε δικό της ανεξάρτητο περίπτερο 60τμ δεκαεπτά παραγωγούς από όλη την Πελοπόννησο, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους σε διεθνές επίπεδο και να έρθουν σε επαφή με αγοραστικό κοινό παγκόσμιας κλίμακας. Οι επισκέπτες της έκθεσης, για τους οποίους το περίπτερο της Πελοποννήσου αποτέλεσε γαστριμαργικό πόλο έλξης, δεν δίστασαν να γευτούν τα εξαιρετικής ποιότητας πελοποννησιακά προϊόντα, μεταξύ των οποίων παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, λιαστή ντομάτα, βιολογικό ξύδι, κρασί, ούζο, τσίπουρο, κατσικίσιο τυρί, μέλι, μύρτιλο, σαλιγκάρια, σταφίδα, σύκα, παστέλια και μαρμελάδες, όλα φτιαγμένα με το μεράκι των πελοποννησίων παραγωγών.

ekthesi (2)

Σημείο αναφοράς αποτέλεσε και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος live cooking και γευσιγνωσίας, που προσομοίαζε σε παλιό παντοπωλείο, ακριβώς δίπλα στο περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου κατά τη διάρκεια όλων την ημερών ελληνίδα σεφ μαγείρευε ζωντανά ελληνικές συνταγές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν οι περισσότεροι πελοποννήσιοι παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο στην εμπορία τροφίμων και ποτών από την Ευρώπη, τη Βραζιλία και την Κίνα, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν για μελλοντικές συνεργασίες.

ekthesi (5)