Η πιο λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα

Υλικά

⇒ 1 κούπα ζαχάρη

⇒ 1 κούπα γάλα

⇒ 1/2 κούπα βούτυρο (ή 3/4 της κούπας λάδι)

⇒ 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα

⇒ 120 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

⇒ 1 κ.γ. κανέλα

⇒ 1/2 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

⇒ 3 κουτ. σούπας κακάο

⇒ 1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη

⇒ 1 1/2 κούπα αλεύρι

⇒ 5 αυγά

⇒ 1 κ.γ. σόδα

⇒ 3 κ.γ. μπέικιν

⇒ 2 κ.σ. κονιάκ

⇒ μιά πρέζα αλάτι

(για το σιρόπι)

⇒ 2 κούπες ζάχαρη
⇒ 1½ κούπα νερό
⇒ 1 κ.σ. μέλι
⇒ 1 κ.σ. κακάο
⇒ 2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνετε συνεχίζοντας το χτύπημα ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτετε το γάλα και το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την κουβερτούρα και το αλεύρι αφού το ανακατέψετε με τη φρυγανιά, το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνετε τα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε για 50 με 60 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και με ένα μαχαίρι τρυπάτε την καρυδόπιτα σε διάφορα σημεία πριν το σιροπιάσετε.

Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το κακό, το μέλι και το κονιάκ και τα βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Ρίχνετε σταδιακά όλο το σιρόπι επάνω στο γλυκό.

Καλή επιτυχία!