“Η πράξη μοιάζει με αυτοθυσία!”

fotia

του Κωνσταντίνου Γραφάκου, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου

Η Υπηρεσία μας αναδιοργανώνεται σήμερα μετά την πρώτη πυρκαγιά των δύο τελευταίων ετών που δεν καταφέραμε να ελέγξουμε μέσα στο πρώτο μισάωρο. Κατέκαψε μερικές δεκάδες στρέμματα δασικής θαμνώδους έκτασης, καθώς και μερικά δένδρα ελιών στα όρια της καμένης έκτασης.

Η Υπηρεσία μας αντιμετώπισε την πυρκαγιά με όσα οχήματα τής είχαν απομείνει, αφού συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών της Μάνης εκείνης της ημέρας.

Οι πρώτοι και βασικοί συντελεστές που συνέδραμαν ήταν ο δήμος Ανατολικής Μάνης (με τρία οχήματα στην πρώτη γραμμή), ο δήμος Ευρώτα με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό (και τρία οχήματα στην πρώτη γραμμή) και πολλοί-πολλοί πολίτες που με τρακτέρ και ΙΧ οχήματα ήρθαν και συμμετείχαν στην κατάσβεση!

Ο διοικητής ΠΥ Πελοποννήσου, που συντόνιζε τις προσπάθειες, μετά την έλευσή του έδωσε εντολή και κατέφθασαν ενισχύσεις από όλη την Πελ/σο. Την επομένη ημέρα, και με επικεφαλής τον διοικητή Λακωνίας, ολοκληρώθηκε η κατάσβεση.

Οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, ανωτέρων και ανωτάτων αρχών, ήταν με πολλούς τρόπους δίπλα μας, δίνοντας λύσεις σε σοβαρά ζητήματα τα οποία χωρίς αυτούς θα ξέφευγαν από τον έλεγχο.

Όλους εσάς ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο έργο μας και την καταλυτική συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια. Μα περισσότερο αισθανόμαστε υποχρέωση σε όλους τους πολίτες, ιδιώτες, επαγγελματίες, αγρότες που ήρθαν από προσωπική διάθεση και έπαθαν ζημιές κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης.

Η πράξη μοιάζει με αυτοθυσία!

Ειδικά σε αυτή την περίοδο του οικονομικού πολέμου.