Τη μουσικοχορευτική παράσταση “Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα” διοργανώνουν την Τρίτη 31 Ιουλίου και ώρα 21.00′, στην πλατεία Πάνω Βρύσης στο Γεράκι, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση “Ευρώτειος Πολιτεία” σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” και ο “Σύνδεσμος Μπάιρον” για τον φιλελληνισμό και τον πολιτισμό δημιούργησαν μια μοναδική παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως του προσφυγικού ελληνισμού Διδώς Σωτηρίου. Περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία, ενώ παρεμβάλλονται κατάλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα”. Ερμηνεύουν η Αρετή Κετιμέ και ο Γιώργος Ντόβολος. Τα κείμενα της παράστασης απαγγέλλει o ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας της σχολής “Εν Ωδαίς”, καθώς και σημαντικοί σολίστες μουσικοί. Επίσης, σε συνεργασία με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα αναδεικνύεται η εγχώρια πρωτογενής δημιουργία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ξυπνήσει μνήμες, να ψυχαγωγήσει και παράλληλα να σταθεί αφορμή προβληματισμού και περαιτέρω ευαισθητοποίησης στο σύγχρονο σχετικό πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των χορηγιών και των αμοιβών των καλλιτεχνών καθώς και χρηματικό ποσό από τον Χορευτικό Όμιλο Σκάλας θα δοθούν στους πυρόπληκτους.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το laconialive.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.