Η πρόταση ψηφίσματος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Leventakis Dimos

Leventakis Dimos

Όπως ήδη διαβάσατε, η “Λαϊκή Συσπείρωση” διαφοροποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόσο από το ψήφισμα που πρότεινε η πλειοψηφούσα παράταξη Βαλιώτη όσο και από εκείνο της ΚΕΔΕ. Ακολουθεί το ψήφισμα που ανέγνωσε και πρότεινε στο σώμα ο εκπρόσωπος του συνδυασμού Δήμος Λεβεντάκης:

Με προεδρικό διάταγμα (!) της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εγκρίθηκε από τη βουλή, καλούνται ταμεία και οργανισμοί, περιφέρειες και δήμοι, να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να αποπληρωθούν οι δόσεις προς τους δανειστές. Στους περίφημους τοκογλύφους, όπως τους αποκαλούσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βαπτίστηκαν θεσμοί.

Δίνουν πολιτική νομιμοποίηση και άλλοθι στις προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις, που οδήγησαν τα αποθέματα των ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων σε ομόλογα ή ρέπος, που τελικά κουρεύτηκαν με PSI.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να μη μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και τους δανειστές.

Τα χρήματα του δήμου μας είναι για το λαό και τις ανάγκες του, και όχι για τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές”.