Η Πυροσβεστική Σπάρτης τίμησε τους ηρωικώς πεσόντες Γκάτσο, Δούνια και Καστρή

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του αείμνηστου διοικητή της Ηλία Γκάτσου στον Ταΰγετο πραγματοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία Σπάρτης το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, τιμώντας την ημέρα μνήμης των ηρωικών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ο διοικητής της ΠΥ Σπάρτης τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «[…] Η σημερινή ημέρα μνήμης αλλά και βαθιάς περισυλλογής σε εποχές δύσκολες για την πατρίδα μας μάς υποχρεώνει όλους να αναλογιστούμε με σεβασμό την αξία της θυσίας αυτών των ανθρώπων για τον συνάνθρωπό τους. Μας υποχρεώνει επίσης να αντιληφθούμε πως η αίσθηση της απώλειας καθίσταται εντονότερη, όταν οι συνάδελφοι έπεσαν στο καθήκον ανιδιοτελώς, υπερβαίνοντας τις ίδιες τους τις δυνάμεις, πολεμώντας τα φυσικά φαινόμενα με αυταπάρνηση, προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.
Τρεις απ’ τους ήρωες που σήμερα τιμούμε άφησαν τη τελευταία τους πνοή στη λακωνική γη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αυτή η περήφανη και με ιστορία χιλιάδων ετών γη, η γη του Λεωνίδα και των άλλων γενναίων, να λείπει σ’ ένα προσκλητήριο ηρώων;
Ο αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών,
ο εποχικός πυροσβέστης Κωνσταντίνος Δούνιας, έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού,
ο αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, έγγαμος[…]».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπλάθρας, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο διοικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, εκπρόσωπος του αστυνομικού διευθυντή Λακωνίας, βετεράνοι πυροσβέστες, καθώς και συγγενείς του αείμνηστου αντιπύραρχου Ηλία Γκάτσου.

mnimosyno-3mnimosyno-2 mnimosyno-1