Η Σάλκε πρόσφερε δώρα στους μαθητές των ειδικών σχολείων

Schalke - Perifereia Peloponnisoy

«Πρότυπο κοινωνικοποίησης του αθλητισμού» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλκε, σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, να προσφέρει δώρα σε όλους τους μαθητές των ειδικών σχολείων.

Ο περιφερειάρχης, αφού καλωσόρισε την πολυμελή αντιπροσωπεία της διοίκησης της ομάδας της Σάλκε, χαρακτήρισε ιδιαίτερα συγκινητική την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές που έλαβαν τα δώρα. Σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η ενέργεια αυτή, «αφενός καταδεικνύει μια διαφορετική ποιότητα στα αθλητικά σωματεία, αφετέρου ενδυναμώνει την εξωστρέφεια και τις υφιστάμενες σχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με γερμανικές περιφέρειες και κρατίδια».Gerhard Rehberg - Petros Tatoulis

Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης τη δημιουργία συνδέσμου φίλων της Σάλκε στην Πελοπόννησο, με δεδομένη την εδώ έντονη παρουσία γερμανών πολιτών, και ευχήθηκε καλή πορεία στην ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως επίσης και στις αντίστοιχες στη Γερμανία.

Ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κ. Gerhard Rehberg από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στην Πελοπόννησο, η οποία αποτελεί γνώριμο τόπο για τους γερμανούς, όπως επίσης και για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Ο κ. Rehberg σημείωσε ακόμη ότι η Σάλκε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική της δραστηριότητα και για το σκοπό αυτό διαθέτει ειδικό τμήμα, το οποίο στηρίζεται εθελοντικά από τους οπαδούς και φίλους της.