Η σημερινή μέρα στο πάρκο του Ευρώτα

parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon

parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon

Από τη δημοτική αρχή Σπάρτης εκφράστηκε η βούληση ανάδειξης του Ευρώτα σε στοιχείο ήπιας ανάπτυξης της πόλης της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής, μέσω της αποκατάστασης και προστασίας του περιβάλλοντος, της λειτουργικής σύνδεσης με τα παραευρώτια μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, της εκμετάλλευσης των παραποτάμιων υποδομών του για αναψυχή και άθληση των συμπολιτών, αλλά και της προβολής του ως θεματικής ενότητας εναλλακτικού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε η κατεύθυνση μιας πρώτης προσέγγισης μέσω εκδηλώσεων με επίκεντρο το παραποτάμιο δημοτικό πάρκο, δυτικώς της σημερινής γέφυρας του ποταμού, με τη φιλοδοξία ο τονισμός της ιστορικής – αρχαιολογικής και περιβαλλοντικής αξίας του Ευρώτα να σηματοδοτήσει αρχικά και να συμβάλει στη διαμόρφωση του στίγματος που ο δήμος της Σπάρτης θέλει να προσδώσει στην προοπτική ενός ευρύτερου και συστηματικού σχεδίου παρέμβασης.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το Δήμο Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος και τον Αθλητικό Οργανισμό, με τη συνεργασία πολλών θεσμικών και συλλογικών φορέων, άρχισαν σήμερα το πρωί με επιτυχία! Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εικόνες από τις πρωινές εκπαιδευτικές (περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και αθλητικές) δράσεις, οι οποίες θα επαναληφθούν και αύριο (Πέμπτη) το πρωί.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα με την ξενάγηση στα παραευρώτια αρχαιολογικά μνημεία και σημείο εκκίνησης το παραποτάμιο δημοτικό πάρκο Ευρώτα (ακριβώς αριστερά [δυτικά] της βόρειας εξόδου της γέφυρας του Ευρώτα). Επειδή θα περπατήσουμε σε διαμορφωμένο μονοπάτι και χωματόδρομο, καλό είναι να έχετε τα κατάλληλα παπούτσια και να φοράτε άνετα ρούχα.

Όσοι έρθουν με ΙΧ αυτοκίνητα, θα τα σταθμεύσουν επιτόπου και, στο τέλος της περιήγησης, θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο για να μεταφερθούν πάλι στην αφετηρία. Επίσης, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των συμπολιτών μας στο χώρο των σημερινών εκδηλώσεων (λεπτομέρειες εδώ), θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δρομολόγια λεωφορείου από τη στάση του Μουσείου προς τη γέφυρα του Ευρώτα (αναχωρήσεις αναλόγως της ώρας έναρξης των εκδηλώσεων, δηλαδή 16.30΄ για την περιήγηση-ξενάγηση, 19.30΄ για τις ομιλίες και, στη συνέχεια, ανά μισή ώρα).

Να είμαστε όλοι εκεί, απτόητοι από τα τρομολαγνικά μετεωρολογικά δελτία…

parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon (1)parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon (2)parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon (3)parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon (4)parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon (5)parapotamio parko Eyrota ekdiloseis Spartathlon (6)