Η Σπάρτη απουσιάζει από σημαντική πινακίδα οδικής σήμανσης

aytokinitodromos

Ελλιπή σήμανση εντόπισε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Λακωνίας στον αυτοκινητόδρομο “Αθήνα – Κόρινθος – Πάτρα”, και για το λόγο αυτό απευθύνει αίτημα στην παραχωρησιούχο εταιρεία (Ολυμπία Οδός ΑΕ).

Όπως παρατηρεί η ΟΕΒΕΛ, στις πληροφοριακές πράσινες πινακίδες στον αυτοκινητόδρομο και στο ρεύμα προς Πάτρα, στο ύψος προ του ανισόπεδου κόμβου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο “Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη”, αναγράφονται οι τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων (νομών) της Πελοποννήσου στις οποίες οδηγεί απ’ το σημείο εκείνο ο αυτοκινητόδρομος του “Μορέα”. Συγκεκριμένα αναγράφονται η Τρίπολη, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο, ενώ, αντίθετα, σε καμία πινακίδα δεν βρίσκει κανείς τη Σπάρτη. Μάλιστα, σε νέα πινακίδα που τοποθετήθηκε πολύ πρόσφατα, αναφέρεται και το Άργος.

Ως εκ τούτου η Ομοσπονδία ζητά από την “Ολυμπία Οδό” να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστεθεί και η Σπάρτη στον εν λόγω κόμβο, στις πινακίδες και των δύο ρευμάτων.