Κλήση για παράνομη στάθμευση δέχθηκε οδηγός το Σάββατο το πρωί, στη διασταύρωση της Λυκούργου με τη Λεωνίδου, έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ. Όπως φαίνεται και από την παραπάνω εικόνα, ο οδηγός του αυτοκινήτου, αδιαφορώντας για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, είχε σταθμεύσει επάνω στη διάβαση πεζών, εμποδίζοντας και την κάθοδο της Λυκούργου, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στο σημείο έσπευσε η τροχαία, που βεβαίωσε την παράβαση.

Αναρίθμητα είναι πάντως τα παραδείγματα παράνομης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, με την Παλαιολόγου να κατέχει τα πρωτεία. Και -κακά τα ψέματα- δεν είναι θέμα αστυνόμευσης αλλά κάκιστης οδηγικής νοοτροπίας. Κοινώς, ό,τι γουστάρει ο καθένας κάνει. Όπως στην ακόλουθη φωτό από το πρόσφατα τοποθετημένο πάρκιν ποδηλάτων (αυτό το μαύρο που δεσπόζει δεν μας φαίνεται και πολύ… ποδήλατο)!

parking-podilaton-paranomo-parkarisma

Στο πλαίσιο λοιπόν της εξωστρέφειας και τουριστικής προώθησης, προτείνουμε στο δήμο να διοργανώσει μία καθημερινή ημέρα -εκεί γύρω στις δύο παρά δέκα το μεσημέρι- έναν διαγωνισμό με στόχο τα οχήματα να διασχίσουν την κεντρική λεωφόρο από τη μία άκρη στην άλλη χωρίς να “φιλήσουν” από δεξιά ή αριστερά κάποιο διπλοπαρκαρισμένο. Εναλλακτική διαδρομή θα μπορούσε να είναι εκείνη που θα περνά από τους δρόμους πλησίον της λαϊκής αγοράς κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Αυτό κι αν θα ‘ναι Spartan Race…!