Η Σπάρτη συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια για το ποδήλατο

bikes vs cars

bikes vs cars

Το ντοκιμαντέρ «Bikes vs Cars» (2015 – 91’), του σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten, προβάλει σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου σε πέντε μουσεία του δικτύου του το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την πρώτη πανευρωπαϊκή καμπάνια με συντονισμένες δράσεις για το ποδήλατο.

Εξάλλου, την ίδια μέρα το ΠΙΟΠ διοργανώνει και στα πέντε μουσεία παράλληλες δράσεις με επίκεντρο το ποδήλατο και το ρόλο του στην καθημερινή μετακίνησή μας. Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Σπάρτης οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της ομάδας “Activate Now – Ενεργοποίηση Τώρα”, της ομάδας “3π (ποδήλατο, πόλη, πολιτισμός)” και του τμήματος ποδηλασίας του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Υπενυμίζεται πως οι ομάδες “Activate Now – Ενεργοποίηση Τώρα” και “3π” διεκδικούν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη γνωστή πλατφόρμα avaaz.org ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων. Όσοι δεν έχουν υπογράψει το ψήφισμα μπορούν να υπογράψουν εδώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας έχει ως εξής:

18.00′ – 19.00′

Ελεύθερη ποδηλατοπορεία ποδηλατικών ομάδων με τελικό προορισμό το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

19.00′

Ομιλία – παρουσίαση του πρωταθλητή ποδηλασίας Παναγιώτη Καρούνου για την ποδηλατική κυκλοφοριακή αγωγή και την αγωνιστική ποδηλασία.

19.15′

Αθλητές/-τριες ποδηλασίας μικρών ηλικιών καταθέτουν τις εμπειρίες τους από το αγώνισμα και αναφέρονται στα κίνητρα που τους ώθησαν να ασχοληθούν με την ποδηλασία.

19.30′

Προβολή «Bikes vs Cars»

Σε όλες τις προβολές και τις δράσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.