Η Σπάρτη τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων

Kenotafio - Pontioi (13)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/5) ο εορτασμός της 19ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων του Πόντου από τους τούρκους το 1919.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό Σπάρτης, χοροστατούντος του αιδεσιμολογιωτάτου π. Γεωργίου Μπλάθρα και ακολούθησε ομιλία από τον διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δημήτριο Μιχαλάκο.

Στη συνέχεια έγινε η μετάβαση στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για την κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατέθεσαν η βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου ως εκπρόσωπος της βουλής των ελλήνων, ο συνταγματάρχης κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης ως εκπρόσωπος του ανώτατου διοικητή φρουράς Λακωνίας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Σκούρος ως εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Ευστράτιος Κοκκορός, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης πύραρχος κ. Κωσταντίνος Γιαννόπουλος, ο σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο κ. Νικόλαος Κουφός ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ νομού Λακωνίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λακωνίας κ. Δημήτρης Μιχαλάκος και ο αντιδήμαρχος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου κ. Παναγιώτης Βλήτας.

Εν συνεχεία οι παρευρεθέντες τήρησαν σιγή ενός λεπτού προς τιμή και μνήμη των νεκρών. Η γιορτή έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από άγημα του στρατού.