Η Σχολή Αγιογραφίας στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως

Το Σάββατο 18 Μαρτίου οι σπουδαστές της νεοσύστατης Σχολής Αγιογραφίας της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης επισκέφθηκαν σε δύο ομάδες με επικεφαλής τον διευθυντή της σχολής, κ. Χρήστο Καρύδη, το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο επιμελητής του μουσείου κ. Δημήτριος Μπαγιώκος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια, καθώς και στις άοκνες προσπάθειες του σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου για τη διάσωση και συντήρησή τους, αλλά και για τη δημιουργία ενός αξιόλογου χώρου που να μπορούν να τον επισκέπτονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του τόπου μας. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Καρύδης είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις αξιόλογες μεταβυζαντινές εικόνες που φιλοξενούνται στο μουσείο και να επισημάνει στους σπουδαστές τις διάφορες τεχνοτροπίες των αγιογράφων.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Καρύδης ευχαρίστησε τον επιμελητή του μουσείου για την ξενάγηση, ενώ τόνισε ότι στο μέλλον αυτό θα αποτελέσει ένα “εργαλείο εκπαίδευσης” για τους σπουδαστές της σχολής.

πηγή: immspartis.gr