Η τέχνη του ψηφιδωτού στην αρχαιότητα

psifidwto

psifidwto

Με την έβδομη εκδήλωση, που πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται η σειρά ομιλιών που συνδιοργανώνουν το Σωματείο “Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – Παναγιώτης Σταματάκης”, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, με την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση της ομότιμης καθηγήτριας κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίας Κοκκορού–Αλευρά.

Υπενθυμίζεται πως οι ομιλίες, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες ύλες, οι τρόποι εργασίας και οι τεχνικές μέθοδοι που ήταν σε χρήση κατά την αρχαιότητα για τις σημαντικότερες κατηγορίες έργων τέχνης και λοιπών μνημείων, πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς, με συχνότητα, περίπου, ανά δεκαπενθήμερο, από τις αρχές Οκτωβρίου 2013 μέχρι και τον Μάρτιο 2014.

Την προσεχή Κυριακή, στις 11 π.μ., η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων κ. Αναστασία Παναγιωτοπούλου θα μιλήσει για την τέχνη του ψηφιδωτού την αρχαιότητα.