Η τελευταία Κυριακή του 2014 στη Σπάρτη

pezodromisi Sparti (4)

Πρώτη μέρα εφαρμογής της πιλοτικής πεζοδρόμησης της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ήταν η σημερινή. Προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν, αφού η κίνηση στους δρόμους της Σπάρτης ήταν μικρή, όπως κάθε Κυριακή, παρά το εορταστικό άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν έλειψαν πάντως οι διαμαρτυρίες από μερίδα καταστηματαρχών προς τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

pezodromisi Sparti

Παρά το τσουχτερό κρύο, ο Σύλλογος Φίλων Εναλλακτικής Μουσικής (ΣΦΕΜ), σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, διοργάνωσε συναυλία με συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων επί της πεζοδρομημένης Κων/νου Παλαιολόγου.

pezodromisi Sparti (7)

Λίγο μακρύτερα, στο πάρκο ΟΤΕ, υπήρξε συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν παρέα με τον Άη Βασίλη και δύο κλόουν.

pezodromisi Sparti (10)

Τέλος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι έλαβε χώρα το εργαστήρι “Κάνε μια ευχή για το νέο χρόνο”, εκπαιδευτική δραστηριότητα που εντάσσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στο Μουσείο”.

Να σημειωθεί πως το μουσείο της πόλης μας είναι ανοικτό καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

pezodromisi Sparti (1)pezodromisi Sparti (2)pezodromisi Sparti (3)pezodromisi Sparti (13)pezodromisi Sparti (14)pezodromisi Sparti (5)pezodromisi Sparti (6)pezodromisi Sparti (8)pezodromisi Sparti (9)pezodromisi Sparti (11)pezodromisi Sparti (12)