“Η τιμωρία της Λακωνίας”

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν η Αδαμαντία Τζανετέα, ο Χαράλαμπος Σκούρος, ο Ηλίας Κανελλάκης και ο Μιχάλης Σταματάκος, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της τηλεσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με τα αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ που δρομολογήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως υποστηρίζουν: “Σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την απορρόφηση 6 εκ. ευρώ σε αθλητικά έργα. Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας μάλιστα εκφράζει την βεβαιότητα ότι τα συγκεκριμένα έργα έχουν διασφαλισμένες πιστώσεις.

Σε ότι αφορά στη Λακωνία είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε προς ενημέρωση πολιτών και αιρετών ότι οι πιστώσεις όχι μόνον είναι διασφαλισμένες αλλά υπάρχουν ήδη δημοπρατημένα έργα από την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου υπό τον Πέτρο Τατούλη.

Το μεγάλο έργο «Ανέγερση κτιρίου γυμναστηρίου Νεάπολης (γυμνασίου, ΓΕΛ Νεάπολης, 1ου ΕΠΑΛ) στη ΔΚ Νεάοπολης Δημ. Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασίας 1.500.000 ευρώ» είναι έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί αφού η περιφερειακή αρχή υπό τον Πέτρο Τατούλη είχε έγκαιρα διαβλέψει, προβλέψει και δρομολογήσει το απαραίτητο αυτό έργο στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μκρότερα έργα όπως «Προμήθεια συστήματος χλοοτάπητα για το γήπεδο στη ΔΚ Νεάπολης 168.000 ευρώ» όπως και το «Προμήθεια κερκίδων στο δημοτικό γήπεδο Γερακίου δήμου Ευρώτα 24.800 ευρώ» είναι έργα που η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε προχωρήσει σε προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους.

Βλέπουμε όμως ότι αλλά αναγκαία έργα όπως στα γήπεδα Ξηροκαμπίου, Χρυσάφων αλλά και Καστορείου δεν αναφέρονται στις συγκεκριμένες επιλογές της περιφερειακής αρχής υπό τον Παναγιώτη Νίκα, ενώ δεν γίνεται και καμία μνεία στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο δήμο Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Αυτή η ανέξοδη πλειοδοσία της περιφερειακής αρχής του κ. Νίκα μάλλον την «τιμωρία» της Λακωνίας καταδεικνύει αφού στην ουσία αναφέρεται στα έργα Τατούλη και δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις Λακωνίας. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και το έργο της αντικατάστασης χλοοτάπητα του ενωσιακού γηπέδου στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Αμυκλών είναι έργα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στην περιφερειακή αιρετή διοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Η συνέχεια όμως προϋποθέτει συνέπεια και σαφήνεια.

Έτσι λοιπόν αν πράγματι η περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα επιθυμεί να διαθέσει στην Λακωνία πόρους 1.500.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές τον καλούμε να διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατ. για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στη Σπάρτη, αφού το έργο του γυμναστηρίου της Νεάπολης Βοιών έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο με διασφαλισμένους πόρους από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News