Το Σάββατο 20 Μαΐου εγκαινιάστηκε μία ακόμη έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης με θέμα “Η φωτογραφία ως τεκμήριο της ιστορίας των μνημείων” στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών Τάκη Αϊβαλή. Η έκθεση είναι σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μέρη και κομμάτια αρχαίων μνημείων τα οποία έχουν ενσωματωθεί σε νεότερα μνημεία και σπίτια του νέου Μυστρά. Η φωτογραφική καταγραφή έγινε με την υπόδειξη της αρχαιολόγου Χαράς Γιαννακάκη. Στα εγκαίνια ο Βασίλης Γεωργιάδης πραγματοποίησε εκτενή παρουσίαση για το φαινόμενο χρήσης μερών αρχαιολογικών μνημείων σε νεότερα κτίρια και τους λόγους που γίνεται αυτό ακόμη και στις μέρες μας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου (Δευτέρα έως Πέμπτη) για επισκέψεις σχολείων και του κοινού. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και ξενάγηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Λέσχη Φωτογραφίας στο τηλέφωνο 6977717676 (Ηλίας Περγαντής).