Η αγροτική συγκέντρωση στους Μολάους

Agrotes Molaoi 417

Την παρασκευή 14/2 η συντονιστική επιτροπή Μολάων-Πακίων μαζί με αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μονεμβασίας πραγματοποίησαν κοινή συγκέντρωση στους Μολάους, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το αίτημα για άμεση απόσυρσή του.

Αντιπροσωπεία αγροτών από τις συντονιστικές Μολάων-Πακίων, Ασωπού Μεταμόρφωσης, Συκιάς και Αγγελώνας συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, θέτοντάς του τα αιτήματά τους και ζητώντας τη συμπαράστασή του. Ο δήμαρχος δήλωσε με τη σειρά του ότι είναι δίπλα στον αγώνα τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Στην συγκέντρωση μίλησε και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών του πρώην δήμου Ασωπού κ. Γιάννης Λυριωτάκης, ο οποίος έλαβε μέρος στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτικών μπλοκ Πελοποννήσου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Λυριωτάκης ενημέρωσε τους συγκεντρωθέντες για την άκαρπη συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο και το αίτημά τους αποσυρθεί ή έστω να «παγώσει» για ένα χρόνο ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών, το οποίο απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τον κ. Στουρνάρα.

Τα μπλόκα παραμένουν στους Μολάους, στη Συκιά και στον Ασωπό.

Έξάλλου, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η συντονιστική επιτροπή ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών – κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, καλεί όλο το λακωνικό παραγωγικό κόσμο να συγκεντρωθεί στο διοικητήριο Λακωνίας στις 10.00′ το πρωί.

Agrotes Molaoi 0010Agrotes Molaoi 0012