Η χούντα δεν τελείωσε το ’73

του Ιωάννη Χρηστάκη


Θλίβομαι πραγματικά για την ύπαρξη νοσταλγού της χούντας στην πόλη μας.

Μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός, όχι απλώς ασχολείται με τα κοινά, αλλά και κατέχει θέση αντιδημάρχου!!!

Ελπίζω, γρήγορα θα τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Σπάρτης αλλιώς εγείρονται και άλλες εικασίες περί των δικών του πολιτικών πιστεύω.

Πίστευα ότι η ζοφερή πλάνη για τα αίσχη των συνταγματαρχών δεν άγγιζε την πόλη μας.

Πίστευα ότι στη νότια Λακωνία, στην πλευρά της Μάνης, παρατηρείται ένα υψηλό ποσοστό συμπαθούντων της χούντας και του βασιλιά, όμως δεν περίμενα στη δημοκρατική πόλη μας να υπάρχουν ακόμη κήρυκες του διχασμού, υπέρμαχοι της Γυάρο και των φρικτών βασανιστών, νοσταλγοί της στρατοκρατίας και της κατάλυσης του Κοινοβουλίου!!!

Πώς θα διδάξουμε την αλήθεια στα σχολεία, όταν θα εμφανίζεται ένας τέτοιος αιρετός με φληναφήματα δικτατορικού ξεπλύματος;

Πώς δημοκρατικοί δάσκαλοι και πολίτες θα ανεχθούν αυτός ο άνθρωπος να κατέχει υψηλή δημόσια θέση και να επαγγέλλεται την πρόνοια του για την επίλυση προβλημάτων της κοινότητας;

Τελικά το απόστημα της χούντας είναι εδώ, κακοφόρμισε και ενοχλεί με την ιταμή παραδοχή των πολιτικών του μύθων τη ζωή των δημοκρατικών λακώνων!

Προσωπικά, ενοχλούμαι αφάνταστα να υπάρχει κάποιος στην πόλη μου που εγκρίνει τους βασανισμούς Μουστακλή, Παναγούλη και τόσων άλλων.

Υστερόγραφο: Δεν τον γνωρίζω τον αντιδήμαρχο, απλά του καταλογίζω εγκληματική άγνοια ιστορικών γεγονότων και του προτείνω να αρχίσει τη μελέτη αρχειακού υλικού για τα σκοτεινά εκείνα χρόνια.