Η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη Σπάρτης

xristoygenniatikh leitourgia

Με εκκλησιαστική κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στον κατάμεστο από πιστούς μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σπάρτη. Αρχικά τελέστηκε ο όρθρος, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στα δώρα που θα πρέπει να προσφέρουν με ευλάβεια οι χριστιανοί στο θείο βρέφος. Συγκεκριμένα προέτρεψε “αντί χρυσού να επιδείξουμε ελεημοσύνη και φιλανθρωπία στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, που ολοένα και αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντί σμύρνας να προσφέρουμε στον Κύριό μας ειλικρινή μετάνοια για την αμαρτωλή και άσωτη ζωή μας και τέλος αντί για λιβάνι να δωρίσουμε τη συνεχή προσευχή μας, ώστε ο Πανάγαθος Θεός να μας λυτρώσει από τις αμαρτίες μας και να μας οδηγήσει, για άλλη μια φορά, σε απάνεμο λιμάνι σωτηρίας”.

Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Πλειώτας.