Η 14η Γιορτή Κάστανου στην Άρνα

kastano

Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και η τοπική κοινότητα Άρνας διοργανώνουν στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου τη 14η Γιορτή Κάστανου, ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια υπαίθρια αγορά.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί. Όπως πάντα, η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα, που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά, ενώ η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου θα ταξιδέψει όλους σε πάμπολλα μονοπάτια του κόσμου.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα, όμως, η Γιορτή του Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου “πλάτανου της Άρνας” θα απλώνονται καλοφτιαγμένοι πάγκοι που θα φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. Η αγορά θα είναι ανοικτή την Παρασκευή 27/10 από τις 15.00′ έως τις 21.00′ και το σαββατοκύριακο από τις 11.00′ έως τις 21.00′.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου.