Η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

To Εθνικό Ωδείο – Παράρτημα Σπάρτης γιορτάζει τη 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με ποικίλες και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 19.00′ οι “Μουσικές εικόνες καλοκαιριού” παρουσιάζονται με τους μικρούς μουσικούς του τμήματος Orff της Αναστασίας Νικόλαρου, οι υποψήφιοι διπλώματος ψάλλουν ύμνους, ενώ οι σπουδαστές αλλά και οι υπεύθυνοι καθηγητές π. Νικόλαος Τσάκος και Ματθαίος Δακουτρός ερμηνεύουν έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στο βιολί και στο τραγούδι (αίθουσα συναυλιών “Γεώργιος Φελούρης”, Λεωνίδου 72). Στο τέλος της εκδήλωσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σπύρος Παυλάκης θα απονείμει τα πτυχία βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής στους αποφοίτους Νίκο Γιάνναρη και Σταύρο Περγαντή.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ώρα 19.00′, στον ίδιο χώρο ακολουθεί η εκδήλωση “Μεγάλοι συνθέτες στα χέρια μικρών ερμηνευτών” με έργα του κλασσικού ρεπερτορίου στην κιθάρα και το πιάνο. Θα ερμηνεύσουν οι σπουδαστές των καθηγητών Χαράλαμπου Γούλα, Μαρίας Βελμάχου και Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Θα προηγηθεί μουσικοφιλολογική παρουσίαση. Οι σπουδαστές α’ έτους ιστορίας μουσικής και η υπεύθυνη καθηγήτρια Αναστασία Νικόλαρου παρουσιάζουν την προσωπικότητα του J.S. Bach, ενώ οι σπουδαστές μορφολογίας και η υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Βελμάχου αναλύουν την “Φούγκα” με παραδείγματα.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 19.00′ “Το σύγχρονο τμήμα παίζει και τραγουδά”. Στο α΄μέρος οι σπουδαστές του σύγχρονου τραγουδιού των καθηγητών π. Νικόλαου Τσάκου και Παναγιώτη Δήμα ερμηνεύουν musical, ξένο και έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Στο β΄μέρος το τμήμα μπουζουκιού του Θοδωρή Κοντάκου και Γιώργου Ζήτσα ερμηνεύει λαϊκούς ήχους και το σύγχρονο τμήμα του ωδείου με υπεύθυνο τον Γιάννη Ισμυρνιόγλου κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Παρουσίαση: Τζίνα Βελδέκη, Γιάννης Ισμυρνιόγλου (στον αύλειο χώρο του ωδείου).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η διευθύντρια Κυριακή Χελιώτη.

Ο εορτασμός της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27310 23506 (γραμματεία Εθνικού Ωδείου – Παραρτήματος Σπάρτης).