Η 5η ΕΒΑ τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

drastiriotites 5h EBA

drastiriotites 5h EBAΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου από την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο μουσείο Πύργου Πικουλάκη στην Αρεόπολη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο “Ένα μουσείο αφηγείται” οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο μουσείο και γνώρισαν επιλεγμένα αντικείμενα των συλλογών του, με τη συνοδεία αρχαιολόγου. Τα εκθέματα της συλλογής γλυπτών, στα οποία απεικονίζονται φυτά και ζώα, έδωσαν το έναυσμα για την αφήγηση ενός λαϊκού μανιάτικου παραμυθιού, με πρωταγωνιστές από το ζωικό βασίλειο, ολοκληρώνοντας έτσι την περιήγηση.

Η δράση ολοκληρώθηκε στην αίθουσα προβολών του μουσείου, όπου η εικαστικός Μαρία Οικονόμου συντόνισε βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες. Όλοι, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αποτύπωσαν με χρώματα μορφές, σύμβολα και σχέδια από τα εκθέματα του μουσείου, έκοψαν τις δημιουργίες τους και τις ένωσαν, κατασκευάζοντας ένα ενιαίο κολάζ. Το τελικό έργο θα εκτεθεί στην αίθουσα προβολών του μουσείου, ως ένδειξη ζωντανής σύγχρονης δημιουργίας.

Παράλληλα στη διάρκεια της περιήγησής τους οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου, να δουν και σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, έργα της Μαρίας Οικονόμου από τη συλλογή της με τίτλο “Κρυστάλλινος Αετός”.