Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Mouseio Pyrgou Pikoulaki

Mouseio Pyrgou Pikoulaki

Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με εικαστικό δρώμενο, πλαισιωμένο από βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες, με τίτλο “Ένα Μουσείο αφηγείται”, στο Μουσείο του Πύργου Πικουλάκη, στην Αρεόπολη, στις 17 Μαΐου.

Με αφετηρία τη μόνιμη έκθεση “Ιστορίες θρησκευτικής πίστης στη Μάνη”, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν με τη συνοδεία αρχαιολόγου και θα γνωρίσουν εκθέματα του μουσείου, ιδιαίτερα της ενότητας που προέρχεται από την ανασκαφή στο Κάστρο Τηγανίου, το οποίο ταυτίζεται με το βυζαντινό Κάστρο της Μαΐνης. Παράλληλα, θα γίνουν μάρτυρες ενός σιωπηλού διαλόγου ανάμεσα σε εκθέματα του μουσείου και σε σύγχρονα έργα τέχνης της εικαστικού Μαρίας Οικονόμου.

Στη διάρκεια βιωματικού εργαστηρίου που θα ακολουθήσει και θα συντονίσει η Μαρία Οικονόμου, τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες θα αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους με χρώματα σε χαρτί και θα ενώσουν τις δημιουργίες τους σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια, κατασκευάζοντας ένα κολάζ. Το τελικό έργο θα εκτεθεί στην αίθουσα προβολών του μουσείου.

diethnis imera mouseion

Η δραστηριότητα, διάρκειας περίπου μιας ώρας, θα είναι επαναλαμβανόμενη από τις 10.30′ έως τις 13.30′. Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική προσυνεννόηση στα τηλέφωνα 27310 28503 και 27310 25363 (κ. Γ. Κατσουγκράκη).

Η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη στις 17 και 18 Μαΐου.