Η Unicef βράβευσε το Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου

vraveysi (1)

vraveysi (1)

Στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Με την ευκαιρία αυτή, η Unicef παρουσίασε την έκθεση «Η κατάσταση των παιδιών στον κόσμο – Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί», καθώς και τα Βραβεία Unicef 2014. Αυτά απονεμήθηκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά και σε σχολεία τα οποία ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου

Μέσα από το πρόγραμμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους», οι μαθητές εκφράστηκαν και αποτύπωσαν τις πρωτότυπες ιδέες και τα συναισθήματά τους, δημιουργώντας αφίσες, παραμύθια, βιβλία και εφημερίδες, για να μας μεταδώσουν το δικό τους αυθεντικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα ελπίδας να γίνουν πράξη τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου.

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία αφίσας από την Unicef απενεμήθη στο τριθέσιο δημοτικό σχολείο Ελαφονήσου, τάξεις α΄και β΄, στην εκπαιδευτικό Ιωάννα Σταμαδιάνου από τους Μολάους και τη μαθήτρια Ιωάννα Αλ. Λιάρου, η οποία εκπροσώπησε τους συμμαθητές της.

Την τελετή απονομής στη Στοά του Βιβλίου συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ενώ συμμετείχε και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον προπονητή Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές Μπάλαζ Μέγιερι και Τσόρι Ντομίνγκεζ απένειμαν μεταξύ άλλων βραβεία στα παιδιά, όπως και η βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου.

vraveysivraveysi (2)vraveysi (3)