Θέλω μίζα

Vouli

Vouli

Ναι, ναι, καλά ακούσατε, αυτά είναι τα μαντάτα της ημέρας.

Μου τα είπε ο μηχανικός που του πήγα το σαράβαλό μου. Αν δεν αλλάξω μίζα, θα χρειαστώ καινούργιες σόλες.

Αααααααχ, τι ωραία που θα ήταν η ζωή αν λειτουργούσε όπως η βουλή! Θα έφερνα μια τροπολογία, σε όποιο νομοσχέδιο έβρισκα μπροστά μου, και θα καταργούσα τις μίζες στα αυτοκίνητα. «Κόψτε το λαιμό σας να βρείτε άλλο τρόπο», έτσι θα τους έλεγα. Τόσο ωμά. Και να δείτε που τελικώς θα ψηφιζόταν. Τόσα και τόσα πέρασαν με αυτό τον τρόπο.

Πάντως να μου το θυμηθείτε˙ τον Σαμαρά ο ΕΝΦΙΑ θα τον κυνηγάει εφ’ όρου ζωής. Χώρια που θα τον συνοδεύσει και στις εκλογές, τις οποίες δεν τις κόβω ν’ αργούν. Έγινε κι αυτή η αναμπουμπούλα, παύλα πισωγύρισμα, παύλα «τα μαζέψαμε γιατί μας έκανε ντα-ντα η τρόικα» με τις εκατό δόσεις, τους βλέπω τους νεοδημοκράτες να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Samaras - ENFIA

Είπα Νου Δου και θυμήθηκα -άκου να δεις τώρα!- τον Τατούλη (μυαλό είν’ αυτό, άσχετους συνειρμούς κάνει). Που διαβάζω ότι είπε για τις τράπεζες ότι παρότι στηρίχθηκαν τόσα χρόνια από τις επιχειρήσεις, τώρα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους λέει, και παρόλα αυτά δεν τις αγγίζει κανένας. Και κοίτα να δεις που τυχαία μετά από λίγο πέφτω πάνω στην Κωνσταντοπούλου, η οποία έλεγε πάνω-κάτω ότι τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα διαπλέκονται με εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος και απολαμβάνουν διακριτικής μεταχείρισης, την ώρα που οι πολίτες καταδιώκονται από τις τράπεζες. Δηλαδή τώρα τι να σκεφτώ; Ότι έχει δίκιο που μιλάει για αλισβερίσι και «χαϊδέματα» μεταξύ της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας; Αμάν πια αυτή η φιλυποψία μου!

Αλλά για το Λοβέρδο, τον υπουργό του τζάμπα, δεν μπορώ, θα το πω. Εφόσον προκρίνει την πληρωμή με μόρια, αντί να προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να προσφέρουν τέτοιου είδους εργασία, γιατί δεν κάνει κάτι άλλο; Να εισηγηθεί δηλαδή στον Βενιζέλο να πάνε να προτείνουν στους εκπροσώπους των δανειστών την πληρωμή του χρέους, αντί για χρήμα, με μόρια. Αλλά κοίτα να δεις που εκεί οι εξυπνακίστικοι παλικαρισμοί δεν περνάνε. Άρα περιορίζεται να κάνει τέτοιες προτάσεις μόνο εκεί που (νομίζει ότι) τον παίρνει: στους φτωχούς άνεργους εκπαιδευτικούς. Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ αυτά τα αποκαλώ τζάμπα μαγκιά και… μόρια μπλε!