Θέμα στη βουλή τα χρέη της ΔΕΥΑΣ

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητά την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σπάρτης.

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, το θέμα των συσσωρευμένων χρεών της Επιχείρησης έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους. Όπως αναφέρει “ανησυχούν οι σπαρτιάτες διότι, το Δεκέμβρη του 2020, ο δήμος Σπάρτης επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών με 1.987.973 ευρώ για την πληρωμή συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑΣ προς την ΔΕΗ, ενώ, πληροφορούμαστε ότι η ΔΕΥΑΣ έλαβε και άτοκο δάνειο ύψους 656.740 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση για κάλυψη των μειωμένων εισπράξεών της, λόγω της πανδημίας.

Επειδή το νερό δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, οι δημότες που «σηκώνουν τα βάρη» λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με ανησυχία, αλλά και με απορίες, που παραμένουν αναπάντητες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κκ υπουργοί:

1. Ποιες είναι οι κοστολογημένες αιτίες και οι διαπιστωμένες διαρθρωτικές και άλλες αδυναμίες που δημιουργούν διαρκώς νέα χρέη στην ΔΕΥΑΣ; Υπάρχει επί τούτου κάποια επίσημη έκθεση;

2. Σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβεί η ΔΕΥΑΣ. κατά την κρίση σας, για να βγει από την κρίση που αντιμετωπίζει;”.