Να συσπειρωθεί ο δημοκρατικός κόσμος, “προκειμένου να αντιμετωπίσει μια σκληρή, νεοφιλελεύθερη, ακραία πολιτική που θα φέρει τη χώρα μας αρκετά χρόνια πίσω”, ήταν το μήνυμα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Σπάρτη.

Υποψήφιοι θα είναι ο Σταύρος Αραχωβίτης, η Σοφία Δουμάνη, ο Ηλίας Κωστάκος, η Άντα Σταματάκου και ο Δημήτρης Χασομέρης.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης είπε πως “σε λίγες μέρες καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη ζωή μας, για τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο μιας τετραετίας, αλλά και για τη ροή που θα έχουν τα πράγματα για τις ζωές και των παιδιών μας (…) Η Ελλάδα το 2010 χρεοκόπησε, μετά μπήκε στα μνημόνια κι εκεί η μεσαία τάξη άρχισε να βάλλεται από παντού. Τότε καταργήθηκε το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες, ήρθαν οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τα λουκέτα στα μαγαζιά και η εκτίναξη της ανεργίας”. Όπως επίσης υποστήριξε, “μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν έγιναν θαύματα, στήθηκε όμως ένα δίχτυ προστασίας για τους έχοντες τη μεγαλύτερη ανάγκη κι αφού η κοινωνία απέκτησε την αξιοπρέπειά της αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα”.

“Τώρα που η κοινωνία πατάει στα πόδια της, θα φύγουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις απολύσεις, στους ανθρώπους της διαπλοκής, στην εξαθλίωση των πολιτών της μεσαίας τάξης και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους;” ήταν το δίλημμα που έθεσε στη συνέχεια, για να καταλήξει πως “η κοινωνία πέρασε πολλά τα χρόνια των μνημονίων, τα ξέρει και τα φοβάται, το θέμα είναι ο φόβος να μην γίνει αδράνεια και παραλυσία αλλά απάντηση στην κάλπη”.