Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας

pezodromisi Sparti (10)

pezodromisi Sparti (10)

Ανταποκρινόμενη στην επιθυμία παιδιών και γονέων για ώρες γνώσης και δημιουργίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας προτείνει τρόπους ευχάριστης απασχόλησης μέσα από πρωτότυπες βιωματικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, από τις 6 Ιουλίου έως το τέλος του μήνα διοργανώνονται θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης και σε χώρο του δημαρχιακού μεγάρου τον οποίο παραχώρησε ο δήμος Σπάρτης. Οι προτεινόμενες δράσεις θα υλοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, θα επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα και είναι οι ακόλουθες:

Ημέρα

Τοποθεσία

Δράση

Δευτέρα

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

«Ανακαλύπτω θεούς και ήρωες στην αρχαία Σπάρτη»: Παιχνίδι εξερεύνησης ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου.

Τρίτη

Δημαρχιακό Μέγαρο

«…και το τραπέζιν έστησαν, με την εξόπλισίν του…»: Πρόγραμμα εξοικείωσης με τις διατροφικές συνήθειες και την οικοσκευή των βυζαντινών.

Τετάρτη

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

«Ανακαλύπτω φυτά και ζώα στην αρχαία Σπάρτη»: Παιχνίδι εξερεύνησης ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου.

Πέμπτη

Δημαρχιακό Μέγαρο

«Παίζουμε ιστορία;» Ημέρα επιτραπέζιων παιχνιδιών, βασισμένων στην ιστορία της Καστροπολιτείας του Μυστρά.

Παρασκευή

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

«Μύθοι, μύθοι… παραμύθι»: Παραμυθιακή αφήγηση μυθολογικών επεισοδίων που σχετίζονται με την αρχαία Σπάρτη.

Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν για ομάδες των δεκαπέντε παιδιών και θα έχουν διάρκεια περίπου μιας ώρας (10.30′ – 11.30′), με δυνατότητα επανάληψής τους (11.30′ – 12.30′) εφόσον υπάρξει συμμετοχή. Για την ασφάλειά τους, τα παιδιά θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από τους χώρους των δράσεων συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στις δράσεις.

Λόγω περιορισμένου χώρου απαιτείται τηλεφωνική προσυνεννόηση με την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. Γ. Κατσουγκράκη (τηλέφωνα επικοινωνίας 27310 28503/25363, 8.00′ – 10.00′).