Θερινές εικαστικές δράσεις των Ομοίων της Μάνης

Το ινστιτούτο “Όμοιοι της Μάνης” υπό την αιγίδα και τη στήριξη του δήμου Ανατολικής Μάνης διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά στο πολιτιστικό κέντρου του Κότρωνα την καθιερωμένη συνάντηση εικαστικών.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, δεκατρείς σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες συναντώνται στο ιστορικό πέτρινο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου της κοινότητας, για να συνομιλήσουν εικαστικά πάνω σε θέματα που φέρνει στο προσκήνιο η φετινή εμβληματική επέτειος, αλλά που αξιώνουν πάντοτε να βρίσκονται στον πυρήνα της σκέψης μας. Αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές γενιές, εκκινώντας από ξεχωριστές αφετηρίες, έχοντας διανύσει ανόμοιες καλλιτεχνικές διαδρομές και διαπνεόμενοι από το προσωπικό τους όραμα για την τέχνη, σμίγουν για να απευθυνθούν σε εμάς ο καθένας στη δική του οπτική γλώσσα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ανοικτά στο κοινό, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 7 Αυγούστου ώρα 20.00′ τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η έκθεση θα δέχεται επισκέπτες καθημερινά 19.00′-22.00′ έως και τις 28 Αυγούστου.

Παράλληλα με τη συνάντηση εικαστικών φέτος το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να κάνουν μια “βουτιά” στην τέχνη στον Κότρωνα και το Φλομοχώρι Λακωνίας. Μαθήματα μαρμαρογλυπτικής με τον Λεωνίδα Μιχαλάκο και μαθήματα ζωγραφικής με την Χρύσα Βέργη και την Ρενάτα Μένις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για δηλώσεις ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: homoioimanis@gmail.com. Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.