Θερινό σινεμά στις νέες εργατικές εστίες

Matomeno Diamanti

Φέτος για πρώτη χρονιά διοργανώνεται στη Σπάρτη από την ΚΝΕ, στο χώρο δίπλα από το νηπιαγωγείο στις νέες εργατικές εστίες, δωρεάν θερινό σινεμά. Οι προβολές θα γίνονται κάθε Τρίτη από 12/7 εως και 2/8 και ώρα 21.00′.

Τρίτη 12 Ιουλίου – Ματωμένο Διαμάντι

2006, Διάρκεια: 144′ Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζούικ Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Κόνελι, Ντζιµόν Χούνσου

Σιέρα Λεόνε, δεκαετία ’90. Ο Άρτσερ, ένας λευκός Ντοιοαφρικανός που επιζεί στον εµφύλιο πόλεµο κάνοντας λαθρεµπόριο διαµαντιών, µαθαίνει ότι ο ψαράς Σόλοµον ανακάλυψε ένα σπάνιο ροζ διαµάντι. Προκειµένου να το αποκτήσει, βοηθάει, µαζί µε µια ιδεαλίστρια αµερικανίδα δηµοσιογράφο, τον Σόλοµον να βρει την αιχµάλωτη οικογένειά του.

Τρίτη 19 Ιουλίου – Τα Μυαλά Που Κουβαλάς

2015, Διάρκεια: 94′ Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ

Η 11χρονη Ράιλι µετακοµίζει µε την οικογένειά της από τις µεσοδυτικές πολιτείες στο Σαν Φρανσίσκο και τα συναισθήµατά της (Χαρά, Θυµός, Θλίψη, Αηδία και Φόβος) προσπαθούν να την κατευθύνουν, σε διαρκή αντιπαράθεση µεταξύ τους, στην καινούργια ζωή της.

Τρίτη 19 Ιουλίου – Point Break

2015, Διάρκεια: 113′ Σκηνοθεσία: Έρικσον Κορ Παίζουν: Έντγκαρ Ραµίρεζ, Λιούκ Μπρέισι, Τερέζα Πάλµερ, Ρέι Γουίνστον

Ένας νεαρός πράκτορας του FBI αναλαµβάνει να εισχωρήσει µυστικά σε µια οµάδα αθλητών των extreme sports, οι οποίοι είναι ύποπτοι για µια σειρά παράτολµων ληστειών.

Τρίτη 2 Αυγούστου – Το Αγόρι Με τις Μπλε Πυτζάμες

2008, Διάρκεια: 94′ Σκηνοθεσία: Μαρκ Χέρµαν Παίζουν: Ασα Μπάτερφιλντ, Βέρµα Φαρµίγκα, Ντέιβιντ Τούλις

Β’ Παγκόσµιος πολέµος, στρατόπεδο Άουσβιτς. Μέσα από τα αθώα µάτια του Μπρούνο, τον οκτάχρονο γιο του Διοικητή του στρατοπέδου, παρακολουθούµε τη ζωή στο στρατόπεδο και την εξέλιξη µιας απαγορευµένης φιλίας που ανθεί ανάµεσα σε αυτόν και τον Σµούελ, ένα αιχµάλωτο Εβραιόπουλο. Τους δύο φίλους χωρίζει ένα συρµατόπλεγµα το οποίο βάζει τα όρια στους δύο κόσµους.