Θετική ανταπόκριση βρίσκει η νέα μονάδα υγείας στη Σπάρτη

Ξεκίνησε στη Σπάρτη με αργά αλλά σταθερά βήματα η λειτουργία της τοπικής μονάδας υγείας (ΤΟΜΥ), που βρίσκεται στην οδό Όθωνος – Αμαλίας 93 (πρώην κλινική Γερουλάκου). Είναι πλήρως εξοπλισμένη και σε αυτή τη φάση μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά γενικής παθολογίας και συνταγογραφήσεις.

Μέσα από τη δημιουργία της, το υπουργείο Υγείας και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου προσβλέπουν και σε αποσυμφόρηση του νοσοκομείου Σπάρτης. Η νέα δομή αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στην περιοχή της Σπάρτης, στην κατεύθυνση της πρόληψης και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφθηκαν τη νέα μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας, ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των πρώτων ημερών. Ήδη, από τη Δευτέρα, η ΤΟΜΥ δέχτηκε περισσότερους από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της λειτουργίας της μέσα στο κέντρο της πόλης.

“Οι ανησυχίες που έχουν εκδηλωθεί για ενδεχόμενη υποβάθμιση κέντρων υγείας λόγω λειτουργίας της ΤΟΜΥ στηρίζονται σε βιαστικά συμπεράσματα” σημειώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας παράλληλα πως στο αμέσως προσεχές διάστημα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία του νομού μας (πχ Καστορείου, Ξηροκαμπίου κλπ) θα στελεχωθούν με 19 επιπλέον αγροτικούς ιατρούς.