Θηροφύλακες συνέλαβαν λαθροθήρα στις Βελιές

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αλέξιος Αγρανιώτης και Δωρόθεος Τζανετάκος, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για λαθροθηρία λαγού τη νύχτα, μετέβησαν στις Βελιές.

Περίπου στις 23.10′ το βράδυ εντόπισαν ένα όχημα να εισέρχεται σε χωματόδρομο, με τον οδηγό να κρατά φακό μεγάλου μεγέθους φωτίζοντας τα γύρω αγροκτήματα και κινούμενο με μικρή ταχύτητα. Συνεχίζοντας αυτός την πορεία του είδε το όχημα της θηροφυλακής χωρίς να καταλάβει τι ήταν και προσπάθησε να πλησιάσει φωτίζοντας επίμονα προκειμένου να εξακριβώσει τα στοιχεία του οχήματος. Αμέσως μόλις έστρεψε τα φώτα του οχήματός του και τον φακό του πάνω στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, έβαλε αμέσως όπισθεν και άρχισε να κινείται γρήγορα. Τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα και επικίνδυνα προσπαθούσε να διαφύγει, αλλά λίγο μετά φτάνοντας στο χωριό σταμάτησε δεξιά στο δρόμο.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός του αυτοκινήτου του μια κυνηγετική καραμπίνα η οποία μπορούσε να δεχθεί πλέον των τριών φυσιγγίων, ένα μονόβολο, μία τσάντα με φυσίγγια, μία κυνηγετική ζώνη γεμάτη με 24 φυσίγγια και ένας φακός μεγάλου μεγέθους.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα τη νύχτα με ελκυστικά φώτα, για παράνομη τροποποίηση κυνηγετικού όπλου και για άρνηση ελέγχου. Όπως μάλιστα προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί θήρας, κατασχέθηκαν το παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια, ο φακός και το αυτοκίνητο.