Θωρακίζεται ενόψει χειμώνα ο Δήμος Ευρώτα: Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας

Προεδρεύοντος του αντιδημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας του δήμου, με θέμα τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού 2016-2017.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Σταθάς, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λακωνίας κ. Βασίλης Παπαδουλάκης, ο διοικητής του 3ου τάγματος του ΚΕΕΜ, ο διοικητής της πυροσβεστικής Μολάων, ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής Γυθείου, ο διοικητής του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Ευρώτα, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σκάλας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας, εκπρόσωπος του δασαρχείου Μολάων, εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και δημοτικοί υπάλληλοι.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και έργων για την ετοιμότητα των φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στα τεχνικά μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες και στην ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας. Επιπρόσθετα έγινε απολογισμός της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την καταστροφική πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνολική μέριμνα για την αποκατάσταση των ζημιών.