Ιατρική υποστήριξη στους διασωθέντες πρόσφυγες του Γερολιμένα

stithoskopioΤο βράδυ της Τετάρτης 22/11 το γενικό νοσοκομείο Λακωνίας ενημερώθηκε από τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αρεόπολης για την περισυλλογή μεγάλου αριθμού προσφύγων σε ακτή κοντά στον Γερολιμένα και τη διακομιδή για προληπτικούς λόγους στη μονάδα της Σπάρτης δύο εξ αυτών, εκ των οποίων η μία σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Αμέσως ενημερώθηκαν η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Το μεσημέρι της επομένης, κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο παιδιάτρους και τρεις γιατρούς Γενικής Ιατρικής, καθώς και δύο αγροτικούς γιατρούς, με επικεφαλής τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Μπότσιο και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, βρέθηκε στο χώρο προσωρινής τους υποδοχής στο Βλαχιώτη, εξέτασαν τους πρόσφυγες (41 ενήλικες και 22 παιδιά) και τους εφοδίασαν με το απαραίτητο πιστοποιητικό, έτσι ώστε νομότυπα να προωθηθούν προς δομές φιλοξενίας.

Όπως ενημερώνει ο διοικητής, “η συμβολή των γιατρών του ΚΥ Αρεόπολης, του ΚΥ Βλαχιώτη, της ΝΜ Σπάρτης και των εθελοντών ιατρών ήταν καθοριστικής σημασίας στην παροχή ιατρικής βοήθειας”.