Ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό Οσίου Νίκωνος

agrypnia

agrypnia

Με την αφορμή της συμπλήρωσης εξήντα ετών από τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς ιερού ναού του οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη, έχει προγραμματιστεί σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες βράδυ, με ιερά αγρυπνία στο ναό. Στον εσπερινό και τον όρθρο χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίk. Eystathiosσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε η θεία λειτουργία από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο και τον φιλοξενούμενο επίσκοπο Επιδαύρου, τους οποίους συνεπικούρησαν πλειάδα κληρικών της ιεράς μητροπόλεώς μας.

Με την ολοκλήρωση του εσπερινού ο σεπτός ποιμενάρχης μας καλωσόρισε και παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον εκλεκτό προσκεκλημένο, μιλώντας με θερμά λόγια για την πνευματικότητα, το ήθος, τη μόρφωση και το πνεύμα υπακοής τα οποία τον διακατέχουν. Στη συνέχεια προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, για την ειρήνη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

k. KallinikosΑκολούθως το λόγο πήρε ο κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Ευστάθιο για την τιμητική πρόσκληση και τα επαινετικά του λόγια. Παράλληλα εκθείασε την προσωπικότητα, τη σοφία, τη σεμνότητα και την εν γένει προσφορά του ποιμενάρχη μας στην ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο επίσκοπος Επιδαύρου αναφέρθηκε στην ηθική κατάπτωση που παρατηρείται στην κοινωνία μας, ως συνέπεια της απομάκρυνσης του ανθρώπου από το Θεό και τα λόγια του Ευαγγελίου, επισημαίνοντας την ανάγκη να ακολουθήσουμε την προτροπή του οσίου Νίκωνος για ειλικρινή μετάνοια και επιστροφή στη στοργική αγκαλιά του Επουράνιου Πατέρα μας.

agrypnia 1

πηγή: immspartis.gr