Ιερά Μητρόπολη και Άσυλο Aνιάτων έκοψαν τις πίτες τους

vasilopita (3)

vasilopita (1)

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος.

Ο διευθυντής π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το ίδρυμα στη λειτουργία του, κατάφερε να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτική φροντίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, επισημαίνοντας τη σημαντική βοήθεια αρκετών συμπολιτών μας.

Κατόπιν οι τρόφιμοι απηύθυναν το δικό τους μήνυμα για το νέο έτος στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από χορωδία υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Ευτυχίας Γεννάδη.

vasilopita (2)

Αμέσως μετά ο σεβάσμιος ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πίτα και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει ό,τι καλό και να διώξει όλες τις δυσκολίες, τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει μόνο με την αισιοδοξία. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη συμπαράσταση των ευσεβών χριστιανών, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αυτό το χρόνο είχαμε συνταξιδιώτες που στάθηκαν κοντά στο ίδρυμα και βοήθησαν με τον τρόπο τους. Η έκκλησή μου προς τον κόσμο ήταν φώτιση Θεού διότι είχε ανταπόκριση και όλοι συνέβαλαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το ίδρυμα. Γιατί αυτό που δίνεται από τους ανθρώπους είναι ευλογία Θεού”. Ολοκληρώνοντας τον εποικοδομητικό του λόγο, ο σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ομογενείς μας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχιζόμενη και συγκινητική συμπαράστασή τους.

Κατά την κοπή της βασιλόπιτας το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι των ομογενών, το οποίο παρέλαβε η κ. Σταματική Βαλιώτη και δέχθηκε ως δώρο μία εικόνα, προσφορά του κοσμηματοπωλείου του κ. Νίκου Κρία, καθώς και ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι του ιδρύματος με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

vasilopita

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Φεβρωνία Πατριανάκου, ο διοικητής ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Ευδοξία Παπαγεωργίου, πολλοί κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Η πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως

vasilopita (4)

Εξάλλου, το πρωί της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου ο κ. Ευστάθιος ευλόγησε στο επισκοπείο τη βασιλόπιτα της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, παρουσία του πρωτοσύγκελλου π. Γεωργίου Μπλάθρα, του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου π. Συμεών Παπαγεωργίου, άλλων κληρικών και των εργαζομένων στα γραφεία της μητροπόλεως.vasilopita (3)

Αμέσως μετά, ο σεπτός ποιμενάρχης μας ευχήθηκε τους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και δύναμη για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους. Επίσης ευχήθηκε να συνεχιστεί η καλή μεταξύ τους συνεργασία, ενώ προέτρεψε τους εργαζομένους να είναι ευγενικοί, πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της μητροπόλεως, έτσι ώστε κανείς να μην αποχωρεί δυσαρεστημένος.