Ιερατικό σεμινάριο για την ποιμαντική προσέγγιση παιδιού και εφήβου

seminario

seminario

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ξεκίνησε στην ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης επιμορφωτικό ιερατικό σεμινάριο, με γενικό θεματικό άξονα “Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη εποχή”. Το σεμινάριο τελείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ την επιμέλεια έχει το Γραφείο Νεότητας της τοπικής μας εκκλησίας.

Η πρώτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο ενοριακό πνευματικό κέντρο Παλαιοπαναγιάς, παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχίατρο και γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο παιδί και τη γονεϊκή συντροφική σχέση.

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρία, στο ενοριακό πνευματικό κέντρο Κοκκινόραχης, με εισηγητή τον πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Απόστολο Καβαλιώτη, ο οποίος είναι εφημέριος στην ιερά μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και διδάκτορας στο τμήμα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επί χρόνια διετέλεσε σχολικός σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στη Βόρεια Ελλάδα. Ο ομιλητής ανέπτυξε το ιδιαίτερα ωφέλιμο θέμα σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και την παιδοφιλία.

Το σεμινάριο θα συνεχιστεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στο ενοριακό πνευματικό κέντρο Ξηροκαμπίου, με εισηγητή τον καθηγούμενο της ΙΜ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Πορφύριο Κονίδη, ο οποίος θα αναφερθεί στις “Ποιμαντικές προσεγγίσεις του παιδιού και του εφήβου”. Θα ακολουθήσουν, την επόμενη εβδομάδα, νέες συνεδρίες με εκλεκτούς εισηγητές, ενώ το σεμινάριο θα περατωθεί με την ολοκλήρωση 28 εκπαιδευτικών ωρών.

(με πληροφορίες από www.immspartis.gr)