Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου διεξήχθη στο διοικητήριο η ημερίδα της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια, με θέμα “Βιολογική Γεωργία: Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020”.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό, εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, η κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ειδική σύμβουλος του υπουργού, η οποία τηρώντας την υπόσχεσή της καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης κατέγραφε τις προτάσεις και παρατηρήσεις των ομιλητών.

Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής κ. Δ. Μητρόπουλος, δρ γεωπόνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Λακωνίας κ. Σ. Κανελλάκη, παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τα υπέρ και τα κατά του νέου προγράμματος. Στη συνέχεια κατέθεσε για ακόμη μια φορά τις προτάσεις και παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς, μετά από αίτημα των συμμετασχόντων, στα προβλήματα του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος της περιόδου 2007-2013.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλλίας κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος, όπως ενημερώνει η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε πολύ στοχευμένα στις “αμαρτίες” του προηγούμενου προγράμματος και κατέθεσε τις προτάσεις του για το νέο πρόγραμμα, απευθυνόμενος στην κ. Λυμπεροπούλου, προκειμένου η ίδια να μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν στον υπουργό.

Την ημερίδα παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των ΔΑΟΚ Λακωνίας και Μεσσηνίας, των Συλλόγων Γεωπόνων Μεσσηνίας και Λακωνίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών, αλλά και πλήθος βιοκαλλιεργητών.

imerida-1

“Όλα τα ερωτήματα που ετέθησαν έλαβαν απαντήσεις από τους αρμοδίους, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Η ημερίδα κρίνεται επιτυχημένη και όλοι οι εμπλεκόμενοι έμειναν ικανοποιημένοι από την έκβασή της”, σημειώνει η λακωνική ένωση βιοκαλλιεργητών, δεσμευόμενη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση του νέου προγράμματος, πάντα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους. Το διοικητικό της συμβούλιο αναμένει μάλιστα και τα πρώτα αποτελέσματα ύστερα από την πραγματοποίηση του πρώτου ραντεβού με τον κ. Τσιρώνη στις 6 Δεκεμβρίου.