Ισίδωρος Ζουργός: Άλλη μια σημαντική παρουσία στην Πνευματική Εστία Σπάρτης

Απόψε (3/1) στις 20.00′ ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός θα μιλήσει για το έργο του και θα συνομιλήσει με το κοινό στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου και Χαμαρέτου).

Ο Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά, και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο και ιστορίας της εκπαίδευσης. Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση, με τον τίτλο “Αναπνέοντας κιμωλία – γραφές εκπαιδευτικών”.
Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα “Φράουστ”, “Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού”, “Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού”, “Στη σκιά της πεταλούδας”, “Η αηδονόπιτα”, “Ανεμώλια” (Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ). Επίσης, συμμετείχε στη συλλογική έκδοση “Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου”, στη σειρά “Hotel – Ένοικοι Γραφής”, που επιμελείται ο Μισέλ Φάις.
Το 2014 κυκλοφόρησε το “Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο”. Ένα πολυσχιδές μυθιστόρημα, εξαιρετικά γραμμένο, για τον κόσμο της επιστήμης, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της ιατρικής, της θεοκρατικής αντίληψης, της τέχνης, της επινόησης της γραφής, της συναισθηματικής εξέλιξης.